Tokom 10. i 11. oktobra, Sava Centar je postao središte evropske gastronomije. U objektu okupili su se predsednici kulinarskih udruženja i najeminentniji šefovi iz čak 32 zemlje, na Evropskom kongresu predsednika kulinarskih udruženja.
Tokom dva dana, prestonica Srbije pretvorila se u središte kulinarskih inovacija, razmene znanja i promocije autentičnog gastronomskog identiteta regiona. U impozantnom ambijentu Sava Centra, održane su brojne radionice, panel diskusije i gala večera koje su obeležile ovaj prestižni događaj.

Sava Centar se i ovoga puta pokazao kao mesto koje spaja vrhunsku organizaciju, kvalitet i tehničku izvrsnost sa prepoznatljivim ugostiteljskim standardom. Učesnici kongresa imali su priliku da uživaju u pažljivo osmišljenom meniju pripremljenom u kuhinji Sava Centra, koja se istakla kreativnošću u pristupu i modernim interpretacijama domaćih ukusa. Na taj način, i sam prostor postao je deo kulinarskog doživljaja koji je obeležio ovaj događaj.


Poseban ponos Sava Centra čini kulinarski tim, koji iz dana u dan postavlja nove standarde u pripremi hrane za najzahtevnije događaje. Naši kuvari, vođeni strašću i dugogodišnjim iskustvom, prepoznatljivi su po tome što spajaju autentične srpske sastojke sa savremenim tehnikama pripreme.


Na gala večeri koja je zaokružila kongres, predsednici Ruske kulinarske federacije, Hrvatskog kuharskog saveza i Asocijacije Gruzije uručili su odlikovanja šefu kuhinje Sava Centra i predsedniku Kulinarske federacije Srbije, Zoranu Miškoviću, za izuzetan doprinos razvoju gastronomije i jačanju međunarodnih prijateljskih veza.

Organizaciju događaja predvodila je Kulinarska federacija Srbije, uz podršku Kulinarske asocijacije Srbije, Asocijacije šefova kuvara Srbije, kao i partnera iz Junior Chef Club-a i Food Vision organizacije.
Kongres je imao za cilj da prikaže Beograd i Srbiju kao destinaciju koja na jedinstven način povezuje bogatu tradiciju i savremene kulinarske trendove. Upravo zahvaljujući ovakvim događajima, naša zemlja zauzima sve važnije mesto na kulturnoj i gastronomskoj mapi Evrope.
Evropski kongres predsednika kulinarskih udruženja još jednom je potvrdio da srpska kuhinja ima ključnu ulogu u savremenom evropskom kulinarstvu – a činjenica da su Sava Centar i Beograd bili domaćini ovog značajnog okupljanja čini tu čast još većom.