European Presidents Meeting u Sava Centru

Tokom 10. i 11. oktobra, Sava Centar je postao središte evropske gastronomije. U objektu okupili su se predsednici kulinarskih udruženja i najeminentniji šefovi iz čak 32 zemlje, na Evropskom kongresu predsednika kulinarskih udruženja.

Tokom dva dana, prestonica Srbije pretvorila se u središte kulinarskih inovacija, razmene znanja i promocije autentičnog gastronomskog identiteta regiona. U impozantnom ambijentu Sava Centra, održane su brojne radionice, panel diskusije i gala večera koje su obeležile ovaj prestižni događaj.

Učesnici Evropskog kongresa predsednika kulinarskih udruženja

Sava Centar se i ovoga puta pokazao kao mesto koje spaja vrhunsku organizaciju, kvalitet i tehničku izvrsnost sa prepoznatljivim ugostiteljskim standardom. Učesnici kongresa imali su priliku da uživaju u pažljivo osmišljenom meniju pripremljenom u kuhinji Sava Centra, koja se istakla kreativnošću u pristupu i modernim interpretacijama domaćih ukusa. Na taj način, i sam prostor postao je deo kulinarskog doživljaja koji je obeležio ovaj događaj. 

Poseban ponos Sava Centra čini kulinarski tim, koji iz dana u dan postavlja nove standarde u pripremi hrane za najzahtevnije događaje. Naši kuvari, vođeni strašću i dugogodišnjim iskustvom, prepoznatljivi su po tome što spajaju autentične srpske sastojke sa savremenim tehnikama pripreme.

Na gala večeri koja je zaokružila kongres, predsednici Ruske kulinarske federacije, Hrvatskog kuharskog saveza i Asocijacije Gruzije uručili su odlikovanja šefu kuhinje Sava Centra i predsedniku Kulinarske federacije Srbije, Zoranu Miškoviću, za izuzetan doprinos razvoju gastronomije i jačanju međunarodnih prijateljskih veza.

Zoran Mišković, predsednik Kulinarske federacije Srbije i šef kuhinje Sava Centra

Organizaciju događaja predvodila je Kulinarska federacija Srbije, uz podršku Kulinarske asocijacije Srbije, Asocijacije šefova kuvara Srbije, kao i partnera iz Junior Chef Club-a i Food Vision organizacije.

Kongres je imao za cilj da prikaže Beograd i Srbiju kao destinaciju koja na jedinstven način povezuje bogatu tradiciju i savremene kulinarske trendove. Upravo zahvaljujući ovakvim događajima, naša zemlja zauzima sve važnije mesto na kulturnoj i gastronomskoj mapi Evrope.

Evropski kongres predsednika kulinarskih udruženja još jednom je potvrdio da srpska kuhinja ima ključnu ulogu u savremenom evropskom kulinarstvu – a činjenica da su Sava Centar i Beograd bili domaćini ovog značajnog okupljanja čini tu čast još većom.

Najnovije Vesti

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje iskustvo na našem sajtu. Ukoliko nastavite da koristite sajt, pretpostavićemo da ste saglasni sa uslovima