Vratite se nazad

KONCERT: Željko Samardžić

23. 12. 2024.

Karte za koncert su u prodaji:

Željko Samardžić nastupiće pred beogradskom publikom 23. decembra u Sava Centru, na mestu gde je pre tačno 30 godina, održao svoj prvi koncert u Beogradu  pod sloganom „ 30 godina ljubavi iz Beograda“. Tako će tradicionalni novogodišnji koncert čuvene pop zvezde, biti održan na istom mestu, kao pre tri decenije, ali u renoviranoj sali čuvene koncertne zgrade.

Samardžić će i ove zime specijalno za svoju publiku upriličiti koncert, kojim će  publiku podsetiti na neke od svojih čuvenih pop hitova, iz svog bogatog muzičkog opusa.

Tako  će  23. decembra ljubitelji Samardžićeve muzike moći da čuju retrospektivu Željkovih najvećih hitova poput: „Grlica“, „Sipajte, još jedan viski“, „Da me nije“, „Dobar dan tugo“, „Bože čuvaj tu zenu“, „Ljubavnik”, “9000”,”Možda”,”Nisi ti za male stvari”, a biće to jedinstvena prilika da posetioci čuju i numere novijeg datuma.

Podsetimo, Samardžić, poreklom iz Mostara, najveće uspehe ostvario je u Beogradu, gde je održao svoje prve koncerte u Sava Centru (tri dana uzastopno).  Danas važi za omiljenog pevača na svim prostorima bivše Jugoslavije, kao i na Balkanu. Albumi „Sudbina“ i „Sećanje na ljubav“ doprineli su njegovom enormnom uspehu i svrstavanju u red  najpopularniji pevača zabavne i pop-muzike na ovim prostorima.

Nosilac je brojnih muzičkih nagrada i priznanja, te je svojevremeno na festivalu „Pesma Mediterana“ u Budvi osvojio nagradu s pesmom „Sipajte još jedan viski“. Svojim pevačkim umećem osvaja priznanja i na festivalima „Sunčane skale“, „Budva“, „Zrenjanin“, prestižne nagrade „Oskar popularnosti“, „Zlatni Melos“ i pevač godine.

Do sada je u Beogradu održao 40 koncerata u Sava Centru, zatim 5 u Beogradskoj Areni,  kao i 10 koncerata u mts Dvorani .Vlasnik je 15 studijskih albuma.