Vratite se nazad

KONCERT: Alessandro Safina

28. 11. 2024.

Ulaznice možete kupiti ovde:

SVETSKI POZNATI ITALIJANSKI TENOR

Alessandro Safina se za muziku zainteresovao kao dete. Njegovi roditelji su bili vatreni obožavaoci opere i pokušali su da ovu strast prenesu na svog sina. Sa 17 godina upisao je konzervatorijum u Firenci, a nekoliko godina kasnije bio je solista u najboljim muzičkim pozorištima u Evropi. Prvu nagradu na Međunarodnom vokalnom takmičenju Katia Ricciarelli 1989. Pratio je aktivan scenski rad i glavne uloge u operama „La Boheme“, „Seviljski berberin“, „Eliksir Ljubavi“, „Sirena“ i „Jevgenij Onjegin“.

JEDINSTVEN GLAS, PRIRODNI ŠARM I KREATIVNA HRABROSTI

Safinov jedinstveni glas, prirodni šarm i kreativna hrabrost učinili su ga svetski poznatim. Izvodeći operske arije, sanjao je da klasičnu umetnost učini razumljivom običnom slušaocu. Kao rezultat toga, rođen je novi žanr, koji će sam umetnik kasnije nazvati „operski rok“ – stil koji je kombinovao elemente pop muzike, akademskog vokala, soula i mjuzikla.

Veliki uspeh postigao je Safina u Holandiji kada je učestvovao na koncertu The Night Of The Proms. Singl “Luna” sa albuma „Insieme a te” ostao je na vrhu holandskih top lista 14 nedelja. Sam album je objavljen u više od 30 zemalja, postao je zlatnI u Brazilu i Tajvanu i četiri puta platinasti u samoj Holandiji. Nakon toga, Alessandro je svetu dao neverovatne duete sa Sarom Brajtman, Eltonom Džonom i Huanom Mekgregorom, Barbarom Hendriks, Sumi Čo i drugim umetnicima. Pored svoje pevačke karijere, Safina glumi u filmovima i učestvuje u snimanju zvučnih zapisa (na primer, „Moulin Rouge!“ Baza Lurmana).

Sada slavni tenor nastupa na najboljim scenama sveta – u Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji, Brazilu, Kanadi, Koreji, SADu, Francuskoj, Holandiji i drugim zemljama.