Vratite se nazad

Beogradska bezbednosna konferencija

18. 11. 2024.

Centar za bezbednosnu politiku sa zadovoljstvom najavljuje svoju vodeću visoko profilisanu konferenciju, Beogradsku bezbednosnu konferenciju (BSC), pod nazivom „U odbrani čovečanstva“, koja će se održati od 18. do 20. novembra 2024. godine u Sava Centru u Beogradu, Srbija.

Treću godinu zaredom, ovaj događaj će okupiti istaknute svetske lidere, donosioce odluka iz Srbije i Zapadnog Balkana, diplomate, predstavnike međunarodnih organizacija, eksperte iz istraživačkih centara, novinare, akademike, mlade lidere i druge uticajne mislioce posvećene oblikovanju sadašnjosti i vođenju ka boljoj budućnosti.

Da li bi izbori 2024. mogli da promene svetski poredak kakav poznajemo? Hoće li izbori otvoriti put za uspostavljanje novog, manje demokratskog svetskog poretka i da li će najaviti eru obeleženu sukobima i pojačanom polarizacijom? Da li će transatlantsko partnerstvo preživeti ovaj izazov? Kako Ukrajina ulazi u treću godinu razornog rata, hoće li uspeti da izdrži i preokrene ruske pritiske na frontu ili će prevagnuti zamor od rata, primoravajući Kijev na pregovarački sto? Šta je potrebno da bi se postiglo trajno primirje u Gazi? Da li proširenje EU do 2030. ostaje realan cilj? Šta bi dalje promene u geopolitičkoj ravnoteži snaga donele Zapadnom Balkanu? Ovo su neka od složenih pitanja koja će biti razmatrana na više od petnaest panela.

BSC 2024 će se baviti svim ovim gorućim pitanjima, podstičući otvorenu i iskrenu diskusiju, hrabre i lucidne ideje, kao i inovativna i nekonvencionalna rešenja.

Radujemo se vašem dolasku u novembru.