Vratite se nazad

ČAROLIJA- 18. rodjendan

22. 12. 2024.

Ulaznice možete kupiti ovde:

Ove godine, ‘Čarolija’ slavi 18. rođendan! Prdružite nam se na proslavi nezaboravnog punoletstva najvećeg dečjeg muzičkog festivala!

Ove godine, ‘Čarolija’ slavi 18. rođendan!
Prdružite nam se na proslavi nezaboravnog punoletstva najvećeg dečjeg muzičkog festivala!
Projekat “Čarolija” je dečji muzički festival osnovan davne 2006. godine.
Najveći dečji muzički festival osnovali su Leontina Vukomanović, koja je ujedno i umetnički direktor festivala i producent Saša Mirković.
Ideja dečjeg muzičkog festivala ” Čarolija” je da se vrati bogata tradicija srpskih stvaralaca za decu – stihovi Ljubivoja Ršumovića i Branka Ćopića, Jove Jovanovića Zmaja, Raše Popova, Slobe Stanišića i mnogih drugih koja je poslednjih godina lagano bledela, te da se ovim činom velika imena,poput njhovih, ne zaborave. Pažljivom selekcijom sadržaja i odabirom kompozicija, želja i cilj projekta “Čarolija” je da kod dece probudi osećaj prijateljstva, druženja, društvene odgovornosti i brige o drugima, brige o životnoj sredini i razvoj zdravog takmičarskog duha.
Kako bi se očuvao i pospešio razvoj dečje muzike u Srbiji ideja je da se na festivalu izvode autorske kompozicije naših trenutno najpriznatijih autora srpske pop i rok muzike.
Podumetničkim nadzorom kompozitora i tekstopisca Leontine Vukomanović, vrši se odabirkompozicija koje mališani izvode na festivalu.
Hor Čarolija prvi je izbor roditelja koji žele da svoju decu nauče negovanju kulture i tradicije, ali i lepom ponašanju, kao i uzajamnom poštovanju i prihvatanju razlika. Postao je prepoznatljiv zahvaljujući svojim nastupima na velikim dečijim takmičenjima, manifestacijama, ali i mnogobrojim televizijskim emisijama. Kroz vrednosti koje neguje, ovaj hor pruža deci da se izraze kroz muziku, steknu prijateljstva za ceo život, ali i da razviju samopouzdanje koje će ih pratiti i kada odrastu.
U ime svake od 18 godina, koliko Dečji festival „Čarolija“ I hor postoje, organizuje se velika proslava punoletstva u Sava Centru 22. decembra, sa početkom u 17 časova. Kako je “Čarolija” dečji hram kulture, pozivaju se svi “čarolijanci” koji žele da dođu da zajedno proslavimo ovaj veliki jubilej!