Vratite se nazad

DODATNI KONCERT: ENIO MORIKONE I NINO ROTA: Koncert filmske muzike

08. 11. 2024.

Nakon izuzetnog interesovanja za prvi koncert, Sava Centar vas poziva na dodatni koncert 8. novembra, posvećen njihovom stvaralaštvu! Na koncertu, muzički hitovi koji prate čuvene filmske klasike biće izvedeni u pratnji velikog orkestra pod dirigentskom palicom čuvenog Marcella Rote.

Program ovog koncerta prati ključne etape karijera dvojice kompozitora, od nezaboravnih melodija šezdesetih godina do legendarnih kompozicija napisanih za holivudske klasike, uključujući dela iz filmova Sergia Leonea.

Ovaj događaj nije samo prilika da uživo čujete remek-dela ovih neprevaziđenih majstora, već i da zakoračite u emotivno putovanje kroz bogatstvo njihovog stvaralaštva, gde se večne teme prepliću sa unutrašnjim svetom slavnih kompozitora. Idejni tvorac projekta je Marcello Rota, svetski poznati dirigent, koji je na svojim turnejama sarađivao sa najvećim imenima poput Andree Bocellija. Muziku izvode renomirani solisti: Nello Salza (truba), Ludovico Fulci (klavir), i Susanna Rigacci (sopran). Ova ekipa, pod vođstvom maestra Morriconea, održala je preko 500 koncerata širom sveta, a sada dolazi u Beograd!

Ne propustite priliku da čujete omiljene kompozicije iz kultnih filmova kao što su „Kum“, „Bilo jednom u Americi“, „Profesionalac“. Sve to uz veliki orkestar koji pruža snažan emotivni naboj i nezaboravan doživljaj za publiku.

Više informacija o događaju – Ennio Morricone and Nino Rota tr (concert-eurasia.com)