Vratite se nazad

KONCERT: Slobodan Trkulja & Balkanopolis

07. 02. 2025.

Nakon tačno 5 godina od poslednjeg koncerta u Sava Centru, Slobodan Trkulja & Balkanopolis se vraćaju u Plavu dvoranu 7. februara 2025! Ovog puta, Balkanopolis & prijatelji pripremili su spektakularni koncert kojim vas vode na emotivno putovanje “Putem svile” od Balkana, preko Orijenta, pa sve do Dalekog istoka, uz specijalne goste iznenađenja.

Najsmelije koncerte, na kojima je pomerao granice svoje kreativnosti, Trkulja je imao upravo u Sava Centru. Prvo sa Beogradskom Filharmonijom, zatim sa slavnim Metropol Orkestrom iz Holandije, da bi potom smelo stvorio pop/rock i simfonijski zvuk srpske tradicije — energičan zvuk koji publiku ostavlja u transu danima nakon koncerta i koji je Balkanopolis proslavio širom sveta.

Trkuljin TV nastup u Kini sa svetskom zvezdom na klaviru, Lang Langom, na CCTV Gali Prolećnog festivala, imao je preko 16 milijardi pregleda, ušavši u istoriju kao jedan od najgledanijih programa ikada.

Svetski mediji ga opisuju kao “jednog od najlepših muških glasova Balkana” (NRC Handelsblad) i “umetnika čijoj zaraznoj energiji i talentu publika potpuno podleže” (Trouw, Holandija). Publici su dobro poznati i njegovi legendarni vokalni dueti sa Marizom i Josipom Lisac.

“Plava dvorana Sava Centra je za mene mesto najlepših susreta sa publikom, gde muzika teče na poseban način, nesputano i snažno, i budi najdublje emocije. Ovog puta, muzika nas vodi na mistični Put svile,” izjavio je Trkulja.

Naš večiti dečak nežnog i moćnog glasa, beskrajno kreativan i virtuozan u sviranju, vas čeka u svojoj omiljenoj Plavoj dvorani 7. februara na još jednom nezaboravnom muzičkom putovanju!