Vratite se nazad

KONCERT: Vlatko Stefanovski

16. 12. 2024.

Ulaznice će uskoro biti dostupne na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na sajtu tickets.rs

Organizator: SCENA PRO 7

Beograd će ponovo imati priliku da u očaravajućem ambijentu Sava Centra doživi maestralno izvođenje muzičkog majstora Vlatka Stefanovskog.

Kao jedan od najistaknutijih gitarskih virtuoza ovog dela Evrope, Vlatko Stefanovski ove godine proslavlja 50 godina na sceni. Svoj poseban jubilej proslaviće 16. decembra koncertom u obnovljenoj Plavoj dvorani Sava Centra.

Na ovom jedinstvenom koncertu, Stefanovski će se predstaviti publici u intimnom solo izdanju, izvodeći svoje najpoznatije izvedbe na gitari koje će biti presek dugogodišnje i uspešne muzičke karijere.
Vlatko Stefanovski, rođen 1957. godine u Prilepu, Makedonija, započeo je svoju karijeru kao mladi gitarista, postavši kasnije prepoznatljiv po svojoj izuzetnoj gitarskoj tehnici i kreativnom pristupu muzici. Kroz godine, svojom jedinstvenom fuzijom etno-jazza, rocka, bluesa i makedonske tradicionalne muzike, osvojio je srca publike širom sveta.

Da koncert u Beogradu, obećava pravi muzički spektakl, pobrinuće se i posebni gosti koji će veče obogatiti svojim prisustvom i izvedbama – Giboni, Miroslav Tadić, Jan Stefanovski, Ivan Kukić i Damir Imeri.

Nagrađivan i priznat, Stefanovski je dobitnik državne nagrade Makedonije za životno delo u kulturi i umetnosti „11. oktobar“. Osim toga, dodeljen mu je počasno doktorat za umetnost od strane Sveučilišta Sv. Kirila i Metodija iz Skoplja, potvrđujući njegov značajan doprinos svetskoj muzičkoj sceni. Njegova strast prema muzici ne samo da je oblikovala njegovu karijeru već je i ostavila trajan pečat na muzičku baštinu regiona.