Vratite se nazad

KONCERT: Konstrakta & Zemlja gruva

19. 09. 2024.

Ulaznice su dostupne na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na sajtu tickets.rs

Organizator: KONTRARIGHTS & PASWORD PRODUCTION

Ana Đurić Konstrakta, jedna od najvećih muzičkih zvezda sa ovih prostora i naša predstavnica na Pesmi Evrovizije 2022, najavila je prvi veliki samostalni koncert u Beogradu. Zajedno sa bendom Zemlja Gruva biće jedna od prvih umetnika koji će nastupiti u rekonstruisanoj Plavoj dvorani Sava Centra, u četvrtak 19. septembra.

„Htela sam da napravim beogradski koncert još posle Evrovizije, ali evo kasnim samo dve godine. Može se reći da sam čekala da se otvori Sava Centar pa da napravimo koncert“ izjavila je Ana Đurić Konstrakta.

Veliku pažnju svetske javnosti, Konstrakta, tekstopisac i muzičar,  je privukla pesmom „In Corpore Sano“, kojom je predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije 2022. godine u Torinu. Ova numera postigla je ogroman globalni uspeh; kroz svoju tematiku je udružila ljude iz najrazličitijih slojeva I krajeva u podršci Konstraktinom nastupu na ovom muzičkom takmičenju koji joj je doneo visoko, peto mesto. Uručena joj je nagrada Marcel Bezansson, zvanično priznanje Evrovizije koje se dodeljuje za najbolji umetnički nastup, a pored toga osvojila je još dve nagrade takmičenja – za najbolji tekst i za najinovativniji scenski nastup.

Numerom „Novo, bolje“ i ponovnim nastupom na domaćem izboru za pesmu za Evroviziju / PZE2024, Konstrakta je uspostavila koncept epizode na evrovizijskoj platformi uz naznaku da će na dvogodišnjem nivou objavljivati nove epizode. 

Nakon velike popularnosti hita „In Corpore Sano“ koji je objavljen u okviru Triptiha, usledio je još jedan zapaženi singl– „Evo, obećavam“, opet u formi omnibusa, iz tri dela. Triptih i njegova tematika je skrenuo pažnju kritike na našim prostorima, dok je uz često citiranje pesme „Evo, obećavam“ postalo jasno da Konstrakta kroz svoje pesme obrađuje aktuelne društvene teme.

I u saradnjama koje uspostavlja, Konstrakta još uvek insistira na postojanju teme koju prepoznaje kao značajnu i aktuelnu za društvo u kome živi.

U tom smislu, sa slovenačkim muzičarem Magnificom udružila je snage na numeri „Put“, koja je rađena specijalno za film Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule – lančana reakcija“. Krajem prošle godine, zajedno sa Zemljom Gruva, objavila je singl „O, klasje moje“ po čuvenom tekstu pesnika Alekse Šantića, koja je sastavni deo novog serijala redakcije školskog programa RTS-a „Lektizer“.

Konstrakta je na muzičkoj sceni već 20 godina. Počela je u bendu Mistake Mistake, a kasnije se istakla kao vokal indi pop grupe Zemlja Gruva. Od 2019. godine pesme objavljuje pod sopstvenim imenom, a nastupa uz svoj matični bend Zemlja gruva.

Ne propustite prvi veliki solistički koncert umetnice koju su zavolele sve generacije!