Vratite se nazad

KONCERT: Royal Philharmonic Orchestra

12. 10. 2024.

Ulaznice su dostupne preko sajta efinity.rs

Organizator: SKYMUSIC

Sezona koncerata nekih od najpoznatijih svetskih, regionalnih i domaćih izvođača u organizaciji SKYMUSIC-a, otpočinje nastupom prestižnog Royal Philharmonic Orchestra, koji će se održati 12. oktobra.

U pitanju je dinamičan i svestran ansambl koji izvodi širok spektar stilova i žanrova muzike širom Britanije i sveta. Njihov repertoar obuhvata filmsku muziku, muziku iz video igara, mjuzikle, simfonijske aranžmane klasičnih rok i pop pesama, kao i nova dela i tradicionalni klasični repertoar. Royal Philharmonic Orchestra često nastupa u Royal Albert Hall-u gde je premijerno izveo mnoge numere iz filmova, kao što su The English Patient, Skyfall i bollywoodski hit Baahubali – The Beginning. Ove sezone orkestar premijerno izvodi Wonder Woman, kao i muziku iz serijala o Harry Potter-u i trilogije Gospodar prstenova.

Njihova turneja po velikoj Britaniji bila je jedna od najzapaženijih, kada su izvodili muziku Roya Orbisona, koristeći hologram umetnika, a nastupali su i u London Coliseum-u uz hologram Marije Callas. Takođe, 2023. godine orkestar je po četvrti put krenuo na nacionalnu turneju sa Elvis In Concert, prateći Kralja rock and roll-a na sceni i ekranu. Nedavno su nastupali sa italijanskim tenorom Andreom Bočellijem, kao i koncerte sa José Carrerasom, Anom Netrebko i zvezdama West End-a kao što su Kerry Ellis, Alfie Boe i Ruthie Henshall.