Vratite se nazad

KONCERT: Rock Opera

17. 12. 2024.

Ulaznice uskoro u prodaji.

Organizator: Superkoncert

Muzički spektakl Rock Opera je impresivni simfonijski rock koncert – kombinacija rocka i klasične muzike, i uz interpretaciju Novosadskog Big Benda, mešovitog hora i orkestra opere SNP, moćnu scenografiju, rasvetu i zvuk, donosi jedan ekskluzivni muzički događaj.

Nakon rasprodatih koncerata po Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, beogradskoj publici se pruža jedinstvena prilika da u novim – simfonijskim aranžmanima uživa i peva najveće rock hitove svojih omiljenih, legendarnih rock bendova. Na programu koncerta zastupljeno je 23 muzičkih hitova rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka. Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne epohe rok muzike, u kojoj su poznata imena ušla u rokenrol kuću slavnih, kao i vremena kada su nastali neprevaziđeni hitovi i himnični refreni koji su se prenosili od 70-ih godina na ovamo. Sama pomisao da 50 izvođača izvodi muziku Led Cepelina, Dip Parpla, Robija Vilijamsa ,Kvina, Bitlsa, Pink Flojda, Van Halena, Dorsa, Europe, Tine Tarner i drugih svetskih grupa ostavlja utisak da se radi o još neviđenom muzičkom spektaklu na našim prostorima.

Uz naše izvođače, bilo da su u publici starije generacije koje još uvek cene svoje vinilne ploče ili mlađe generacije koje o rock muzici uče preko interneta, osetićete neprevaziđenu energiju simfonijskog rock-a! Neobičan spoj klasične i rok muzike doveo je do toga da muzički spektakl “ROCK OPERA“ već nekoliko godina spaja ne samo muzičke žanrove već i različitu publiku.

Koncept Rok Opere je podjednako pristupačan za sve generacije, posebno za one koji žele da se otrgnu od nametnutih merila. U spoju muzičkih žanrova roka, klasike, džeza i opere, a u interpretaciji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere široj publici predstavlja se još jedan ekskluzivni koncertni program. Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, a programu nastupaju vokalni solisti Jana Šušteršič, Bojana Stamenov, Zoran Šandorov, Mattia Zanatta, Nikola Mijić, kao i članovi Hora i orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Novosadski Big Band.