Vratite se nazad

ENIO MORIKONE I NINO ROTA: Koncert filmske muzike

07. 11. 2024.

Ulaznice su dostupne na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na sajtu tickets.rs

Danas se Enio Morikone i Nino Rota sa pravom smatraju ikonama svetske filmske muzike. Na koncertu posvećenom njihovom stvaralaštvu 7. novembra u Sava Centru, muzički hitovi koji prate čuvene filmske klasike biće izvedeni u pratnji velikog orkestra kojim će dirigovati Marčelo Rota!

Program koncerta fokusiran je na najvažnije etape karijera dvojice kompozitora, od kultnih pesama šezdesetih do melodija pisanih za kultna holivudska ostvaranja, ali i za filmove Serđa Leonea. 

Ovaj koncert će vam omogućiti ne samo da uživo čujete dela neprevaziđenih majstora, već i da doživite emotivno putovanje kroz bogatstvo stvaralaštva Morikonea i Rote, u kome se večne teme prepliću sa unutrašnjim svetom slavnih kompozitora. Idejni tvorac projekta je Marčelo Rota, svetski poznati dirigent koji na turnejama neretko prati i najvoljenijeg tenora sveta Andreu Bočelija. Muziku iz filmova izvode solisti koji su ušli u istoriju italijanske i svetske kinematografije: Nelo Salza (truba), Ludoviko Fulći (klavir), Suzana Rigaći (sopran). Pod besprekornim vođstvom maestra Morikonea, održali su više od 500 koncerata širom sveta i sada konačno stižu u Beograd!

Ne propustite priliku da čujete svoju omiljenu muziku iz kultnih filmova kao što su „Kum“, „Bilo jednom u Americi“, „Profesionalac“! Sve to u pratnji velikog orkestra koji donosi snažan emotivni naboj i stvara nezaboravni doživljaj za publiku.

Više informacija o događaju – Ennio Morricone and Nino Rota tr (concert-eurasia.com)