Vratite se nazad

52. FEST: Anatomija pada

02. 03. 2024.

Na sledećem linku
možete kupiti
kartu za ovu projekciju

Početak projekcije: 21h

Žanr: Krimi triler

Režija: Justine Triet

Uloge: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner, Antoine Reinartz, Samuel Theis, Jehnny Beth, Saadia Bentaïeb, Camille Rutherford, Anne Rotger, Sophie Fillières…

Za FEST-ove filmove u Sava Centru ulaznice su dostupne na Ticket Vision prodajnim mestima (Cvetni trg, Bilet centar, TC Ušće) i na sajtu tickets.rs.

Pogledajte trejler za film „Anatomija pada“ 

Organizator: CEBEF

Pedeset i drugi Međunarodni filmski festival (FEST) održan je od 23. februara do 3. marta 2024. godine u Beogradu. U okviru festivala, u Sali 1 Sava centra gledaoci su mogli da vide i nagrađivano francusko ostvarenje ,,Anatomija pada“.

Nemačka književnica Sandra, njen suprug Samjuel iz Francuske i njihov sin Danijel žive povučeno u zabačenom gradu u francuskim Alpima. Kada je Samjuel pronađen mrtav u snegu isped njihove kolibe, policija istražuje da li je izvršio samoubistvo ili je ubijen. Sandra postaje glavni osumnjičeni. Malo po malo, suđenje postaje ne samo istraga o okolnostima Samjuelove smrti, već i uznemirujuće psihološko putovanje u dubine Sandrine i Samjuelove konfliktne veze.

Scenario: Justine Triet, Arthur Harari

Fotografija: Simon Beaufils

Montaža: Laurent Sénéchal

Producenti: Marie-Ange Luciani, David Thion

Produkcija: Les Films Pelléas, Les Films de Pierre, France 2 Cinéma, Auvergne-Rhône-Alpes Cinéma

Distributer: MCF MegaCom Film

ŽISTIN TRIJE / JUSTINE TRIET

Žistin Trije (1978) je diplomirala na Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts školi u Parizu. U prvim, dokumentarnim i kratkim filmovima istraživala je mesto pojedinca u grupi. Njen debitantski igrani celovečernji film Age of Panic (2013) prikazan je u programu ACID u Kanu, a drugi – Viktorija (2016) otvorio je “Nedelju kritike” u Kanu. Treći film Sibil (2019) prikazan je u glavnom takmičarskom programu festivala u Kanu, kao i četvrti film – Anatomija pada (2023), koji je nagrađen “Zlatnom palmom”.

Filmografija:

2023 Anatomija pada

2019 Sibil

2016 Viktorija

2013 Age of Panic

Festivali:

2023 – Kan, Lokarno, Toronto, San Sebastijan, Njujork, Karlove Vari, Busan, Talin, Valjadolid, Sevilja, Sarajevo, Rim

Nagrade:

2024 – Zlatni globus: najbolji strani film, scenario; Oskar – 5 nominacija: najbolji film, režija, glavna muška uloga (Sandra Hiler), originalni scenario, montaža

2023 – Kan – “Zlatna palma”, Evropske filmske nagrade (EFA): najbolji evropski film, režija, glumica (Sandra Hiler), scenario, montaža

Kritike:

Vodeći nas kroz gomilu neuhvatljivih sećanja, duboko inteligentnim filmom, Trije izvodi najteži podvig od svih: stiče naše potpuno poverenje.

-Džon Froš, Holivud reporter

Žistin Trije donosi maestralan, višeslojan i napet film o paru i njihovom privatnom životu, koji nosi izuzetna Sandra Hiler.

-Fabijen Lemersije, Sinervopa