Vratite se nazad

Data Science

22. 11. 2023.

Na sledećem linku
možete da rezervišete
mesto na ovom događaju

9 godina

500+ govornika

3000 + profesionalaca

70 tema

8 konferencija u jednoj

ORGANIZATOR: Data Universe

Devetu godinu za redom, najveći događaj posvećen veštačkoj inteligenciji i podacima -DSC Europe 23 održan je u  Beogradu od 22. do 24. novembra 2023. godine. 

DSC Europe je događaj koji se ne sme propustiti ako ste zainteresovani za savremene oblasti veštačke inteligencije, analitike, mašinskog učenja i inženjeringa podataka. Teme koje su između ostalih, bile  obrađene na skupu su Generative AI, Computer Vision, Big Data Analytics, AI Safety, AI & Data Strategy, Building AI products, Medical Imaging, LLM Chatbots, AI-powered intrusion detection systems, FinTech i druge. Sa više od 3000 posetilaca iz preko 48 država sveta, i preko 500 govornika, konferencija je bila savršeno mesto za učenje i diskusiju sa svetskim liderima i ekspertima u ovim oblastima, kao što su:

 • CassieKozyrkov, CEO – Data Scientific & Google’s first Chief Decision Scientist (SAD)
 • Jepson Taylor, Chief AI Strategist – Dataiku (SAD)
 • Tarry Singh, CEO – DK AI Holding (Holandija)
 • Konrad Tollmar, Research Director – Electronic Arts (Švedska)
 • Heiko Hotz, Generative AI Architect – AWS (UK)
 • Siyu Sun, Global Director Data Science and Analytics – Gameloft (Francuska)
 • Mathias Frey, Head of Platform Architecture – Erste Group Bank AG (Češka)
 • Lars Rinnan, CEO – Amesto NextBridge (Norveška)
 • Dimitrios Kalogeropoulos, Chief Executive – Global Health & Digital Innovation Foundation (UK)
 • Roberto De Meo, VP, Visa Consulting & Analytics (UAE)
 • Luca Morena, CEO & Founder at NextAtlas (Italija)
 • Dragan Pleskonjic, Senior ICT Director, IGT (Srbija)

Pored govora o tehničkim temama, DSC Europe obuhvatio je i širok spektar biznis i naučnih tema, koje su bile okrenute ka donosiocima odluka (DSC:X – executive track), kao i najnovijim trendovima koji menjaju svet oko nas – poput NeuroAI, People Analytics, AI in Marketing, Quantum Computing i još mnogo drugih. Pored toga, na samoj konferenciji bilo je organizovano još pet manjih događaja koji su se fokusirali na primenu podataka i veštačke inteligencije u određenim industrijama. Oni su bili posvećeni specifičnim temama u oblasti medicine i farmacije, Fintech i Web3.0, gejminga i kreativnih industrija, Cyber security, kao i eCommerce i maloprodaje.

DSC je namenjen svim profesionalcima koji se bave podacima i veštačkom inteligencijom, profesionalcima i direktorima organizacija koje se bave podacima i veštačkom inteligencijom ali i svim liderima unutar organizacija koji žele da inkorporiraju ovu revolucionarnu tehnologiju u njihovo poslovanje, kao i svim entuzijastima za ovu tehnologiju.

Veliku zahvalnost dugujemo našim partnerima bez kojih ova konferencija ne bi bila moguća, kao što su: SmartCat, BE-terna, Poslovna inteligencija, Neos, DataLab, Data Kolektiv, Devoteam, Rivian, Vroom, CBS Systems, Things Solver, Grid Dynamics, Foursquare, EPAM Systems, NLB Digit, ML Repa, 3lateral, HTEC Group, Finspot, Playstudios, MDS Inženjering, Roche i mnogi drugi.